Beste websites voor online stambomen

Er zijn zoveel verschillende plekken waar je online stambomen kunt neerzetten. Hieronder geef ik een overzicht van de beste websites voor het maken van een online stamboom. 

My Heritage

My Heritage is een makkelijk te gebruiken website voor het plaatsen van een online stamboom. My Heritage heeft ook de mogelijkheid voor een gratis account, maar dit beperkt je wel in de hoeveelheid mensen die je in je stamboom kunt opnemen (maximaal 250) en je kunt niet gebruik maken van de onderzoekfunctie die door vele andere stambomen van gebruikers zoekt en externe documenten op verschillende websites in het binnen en buitenland. De betaalde versie geeft je toegang tot meer functies en in opgedeeld in verschillende niveaus en verschillende functies waar je toegang toe hebt. De betaalde versie is vanaf €109,- per jaar. Het pakket dat het meest uitgebreid is en je toegang geeft tot alle functies van de website is € 259,- per jaar.

My Heritage is ook te downloaden als app en als softwareprogramma voor op de pc. 

Meer informatie over My Heritage kunt u vinden op hun website.

Ancestry

Ancestry is een andere website die goede te gebruiken is voor online stambomen.  Hij is eenvoudig te gebruiken net zoals My Heritage, echter dit is een Amerikaanse website, maar heeft toegang tot internationale bestanden waaronder ook Nederland. Ancestry heeft geen gratis versie. Ze hebben drie verschillende abonnementen, namelijk het U.S. Discovery abonnement dat je alleen toegang geeft tot Amerikaanse informatie, Het World Explorer abonnement dat je toegang geeft tot Amerikaanse en Internationale bestanden en het All Access abonnement dat je toegang geeft tot alles op Ancestry, Fold3 en Newspaper.com. Elk abonnement heeft wel een gratis proefperiode van 14 dagen. Daarna gaat automatisch je betaling in. Je hebt de keuze om per maand of per 6 maanden te betalen en als je eenmaal lid bent heb je ook de keuze om je abonnement jaarlijks te laten betalen. 

Ancestry is wel helemaal in het Engels. Er is geen Nederlandse taal optie. De andere taal die naast het Engels op Ancestry te gebruiken is, is Spaans. 

Ancestry kan je ook downloaden als app op je telefoon of tablet. 

Meer informatie over Ancestry vindt je op hun website.

Family Search

Family Search is een website opgezet door de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Het is echter niet noodzakelijk  om lid te zijn om een account aan te maken. Echter als je lid bent van deze kerk kan je kerklidmaatschap gebruiken om een account te maken en dan worden ook meteen je gegevens die bij de kerk aanwezig zijn meegenomen in je onderzoek.

Een Family Serach account is ook handig voor Genver.nl. Dit is een website waar Family Search alle Doop, Trouw- en Begraafboeken van alle plaatsen in Nederland opgedeeld in per provincie. Als je op zo’n boek klikt dan wordt je automatisch door verwezen naar Family Search en moet je daar inloggen om de scan te zien van het gehele boek.

Family search is volledig in het Engels en heeft geen mogelijkheid voor andere talen. 

Het nadeel van Family Search is dat je je stamboom niet meer kunt verwijderen en opnieuw kunt beginnen. Dit kan websites zoals Ancestry en My Heritage wel.

Family Search is wel een gratis website en kent geen abonnement.

Meer informatie op kun je vinden op hun website

Find My Past

Find my Past is een makkelijk te gebruiken website voor online stamboom. Echter het is een website die vooral gefocust is op het Verenigd Koninkrijk. Nederlandse plaatsnamen, provincies etc. kent het systeem niet, maar je kan het wel invoeren. 

Als je een account hebt kan je ook gratis gebruik maken van de website. Ook zijn er drie verschillende abonnementen. Een abonnement is vanaf 129,- pond per jaar. Je kan ook kiezen om het maandelijks te betalen.

Meer informatie kun je vinden op de website

Geanet

Geanet is ook website waar je een online stamboom kunt maken. Het voordeel van deze website is dat je makkelijk tussen de verschillende takken in je boom kunt schakelen en je kan per aangemaakte persoon kiezen of je hem/haar openbaar of privé wilt hebben nadat je hebt aangegeven wat je wilt doen met het weergeven van personen die nog in leven zijn. Je kunt ook kiezen of je beknopt de persoon wilt invoeren met alleen de geboortedatum en eventuele overlijdensdatum of dat je ook het huwelijk wilt weer geven en andere evenementen. Een ander voordeel van deze website is dat in veld zowel de vader als moeder kan invoeren. De website herkent Nederlandse plaatsnamen en provincies.

Dit is een gratis website en behoeft geen abonnement.

Meer informatie is de vinden op de website

Conclusie

Bovenstaande websites zijn allemaal goed te gebruiken. Echter als je geen Engelse voorouders hebt dan raad ik je aan om gebruik te maken van My Heritage of Ancestry en als je geen abonnement wilt dan kan je ook Geanet of Family Search gebruiken.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment