Beste software voor familiegeschiedenis

Er zijn verschillende softwareprogramma’s beschikbaar voor het maken van stambomen op de computer. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende softwareprogramma’s die beschikbaar zijn.

Gratis Softwareprogrammas

Er zijn gratis programma’s beschikbaar voor het maken van een stamboom op de computer. Hieronder vindt u een overzicht.

Aldfaer

Aldfear is een gratis softwareprogramma voor het maken van een stamboom en is voor de beginnende genealoog die nog niet weet of hij wil investeren in een betaalde software een goed programma om mee te beginnen. De leerdrempel voor deze software ligt niet hoog en het is gebruiksvriendelijk.

Je kunt GDOM bestanden importeren. 

Aldfear heeft ook een eigen wiki voor meer uitleg over het programma

Geneaal

Een ander gratis programma is Geneaal. Dit programma is ook makkelijk te gebruiken, maar heeft een iets hogere leercurve dan het eerder genoemde Aldfear. Geneaal wordt echter voorlopig niet onderhouden of ondersteunt zo vermeld de website. 

Betaalde Softwareprogrammas

Rootsmagic

Roots Magic is een betaald software programma. En is het populairste programma onder genealogen. Er is een gratis versie die vooraf aan de aanschaf kan uitproberen. Roots Magic heeft meerdere prijzen gewonnen en werkt samen met de programma’s Personal Historian en Family Atlas van dezelfde maker. 

De betaalde versie van Rootsmagic kost $39,95 eenmalig. Geen abonnementskosten.

Roots Magic werkt op:  

Windows 7 SP1, 8, 10, or 11
macOS Sierra (10.12), High Sierra (10.13), Mojave (10.14), Catalina (10.15), Big Sur (11), Monterey (12), or Ventura (13)

Family Historian

Family Historian is een ander betaal programma waar ik persoonlijk graag mee werk. Ik vind dit programma eenvoudig te gebruiken en overzichtelijk. Dit programma heeft ook meerdere prijzen gewonnen. 

De betaalde versie is € 65,28 eenmalige betaling dus geen abonnementskosten.

Family Historian werkt op Windows 8, 10 en 11 en niet op IOS van Apple

 

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment